26 NİSAN 2017


ORGANİK BESLENME VE SAĞLIK, MESLEKLERİN ORGANİK SEKTÖRÜNE BAKIŞLARI SEMİNERİ


SAAT    : 14.00 – 16.30
YER    : C HOL – SEMİNER SALONU

 

14.00 – 14.30        Açılış Oturumu – Açılış Konuşmaları
 
•    Mustafa Avcı – ETO Yönetim Kurulu Başkanı 
•    Prof. Dr. Fehmi Akçiçek – Tabipler Odası Başkanı
•    Reha Keskinoğlu – Gıda Mühendisleri Odası Başkanı
•    Ferdan çiftçi – Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı 

          

 

1. OTURUM: Sağlıklı Olma
14.30 – 15.00  Moderatör: Prof. Dr. Ayşegül Ünver – Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 

 

•    Prof. Dr. Nevin Turgay – Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
•    Prof. Dr. Özlem Yılmaz – Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

 

 

15.00 – 15.15        ARA

 

 

15.15 – 16.30    2. OTURUM: Moderatör: Prof. Dr. Ayşegül Ünver – Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 

 

2.1. Sağlıklı Olmada Beslenme Politikaları

•    Prof. Dr. Hatice Şahin – Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

 

2.2. Organik Gıdalar ve Sağlık
•    Prof. Dr. Eren Akçiçek – Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 

 

 

27 NİSAN 2017

 

 

11.00 – 13.00 1. OTURUM: Moderatör: Zafer Göynügür – ETO 

 

1.1.    Organik Tarımın Türkiye ve İzmir’deki Mevcut Durumu
•    Edip Süha Kavasoğlu – Ziraat Mühendisi / İzmir Tarım İl Müdürlüğü

 

1.2. Organik Tarımda Sertifikasyon Sistemi ve Önemi 
•    Neriman Ekici – KSKYDER, Tarımsal Ürün ve Sertifikasyon Kuruluşları Derneği 

 

1.3. AB-TR Sürdürülebilir Tarım Ağı Projesi ve TEMASTA Platformu
•    Ayşe Kaptanoğlu - Proje Koordinatörü

     Katharina Vera Tema  - Proje Koordinatörü

 

1.4. Organik Tarımda Çiftçi Örgütlenmesi

•    Kemalattin Oktay - Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu Organik Tarım Genel Koordinatörü

 

 

12.30 – 14.00        ÖĞLE YEMEĞİ

 

 

Panel Oturumu:

13:00-13:30  Organik Sofralık Zeytin Ürünlerinin Geliştirilmesi Projesi // Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

•    Dr. Yasin Özdemir - Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü // Gıda Teknolojileri Bölümü

 

 

14.00 – 15.00  2. OTURUM: Moderatör: Prof. Dr. Aytaç Saygın Gümüşkesen – Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

2.1. Organik Gıdalar ve Beslenmedeki Yeri
•    Prof. Dr. Fikret Pazır – Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
 

2.2. Gıda Endüstrisinde Organik Ürünlere Yaklaşımlar
•    Banu Salı – Gıda Mühendisleri Odası

 

15.00 – 15.15        ARA

 

15.15 – 16.15  3. OTURUM: Moderatör: Ferdan Çiftçi –Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı

3.1. Neden Organik?
•    Doç. Dr. Zafer Hakkı Can – Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi 

3.2. Organik Tarımda Bitki Besleme
•    Doç. Dr. Hakan Çakıcı – Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi

 

 

16.15 – 16.30        ARA

 

 

16.30 – 17.15  4. OTURUM:  Organik Tarımda Balkon Bostanları Prof. Dr. Dursun Eşiyok – Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi

 

 

28 NİSAN 2017

 

TEXTILE EXCHANGE TOPLANTISI

SAAT    : 09.00 – 16.00
YER    : C HOL 

 

TEXTILE EXCHANGE PROGRAM ( KATILIM İÇİN ÖN KAYIT GEREKMEKTEDİR)

09.00 – 09.30        Kahve ve Kayıt

 

09.30 – 09.45        Açılış Konuşmaları

•    Liesl Truscott – Textile Exchange 
•    Gül Şener  – İZFAŞ Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi

 

09.45 – 10.05        Keynote “Verimlilik, Kararlılık ve Güven” 
Konuşmacı: Heinrich Schulz – Organimark CEO

 

10.05 – 10.30        Pazar Fırsatları Kapsamlaştırma Projesi (MOSP) ve Projenin Raporu
Konuşmacılar: 
•    Simon Cooper –  Değişim Ajansı
•    Donna Rispoli –  Değişim Ajansı 

 

10.30 – 11.00        Pazar Fırsatları Kapsamlaştırma Projesi (MOSP)  Katılımcıları ile Panel

 

11.00 – 11.20        Kahve Arası

 

11.20 – 13.00     Günün devamındaki Paydaş Haritalama Egzersizi Projesi kapsamında ele alınacak dört önemli temanın kısa özeti.

 

13.00 – 14.15         Öğle Yemeği 

 

14.20 – 16.00:         Paydaş Haritalama Egzersizi  Projesi 

1. Mali Destek ve Farkındalığın Artırılması: Hükümetler ve STKlar ne yapabilir?
2. Entegre sürdürülebilir GDO dışı organik pamuk bölgesi: nasıl geliştirilebilir?
3. Dürüstlük, Coğrafya ve Şeffaflık: Değer Zinciri ne yapabilir?
4. Başarı için Fiyatlandırma: Pazar ne yapabilir?

 

16.00 – 16.20         Kahve Arası 

 

17.20 – 17.50         Günün Özeti ve Sonraki Adımların Planlanması

 

Panel Oturumu: 

10.30 -12.00 -------------    GAP Bölgesinde Tarım Ürünlerinin İhracatı // Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

 

 

YARIMADA ORGANİK PROJESİ

SAAT     : 14.30 – 15.30
YER     : C HOL SEMİNER SALONU
SUNUM: Yarımada Organik Projesinin Dünü Bugünü ve Yarını 
Moderatör: Prof. Dr. İbrahim Duman – ETO Yön. Kur. Üyesi-Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Konuşmacılar:  Ayşegül Karakoyun Seçgin – İBŞB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı 
Alev Sevin – İBŞB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı

 

 

26-27-28-29 Nisan 2017

 

YARIMADA ORGANİK PROJESİ SUNUMU
    
SAAT    : 10.00 – 19.00
YER    : C HOL